Двічі захисники. І адвокати, і воїни разом наближають Перемогу – в Раді адвокатів Київської області відбулась зустріч з представниками 114-ї ОБрТрО

“Кожен із нас – воїн”. Ця фраза, запущена в обіг на початку повномасштабного вторгнення російської наволочі, має цілком конкретне наповнення – іменами та вчинками. До захисту Батьківщини долучилися українці найрізноманітніших професій: і через мобілізацію до лав Збройних сил та інших силових структур, і через ініціативи в тилу. Адвокати – одна з професій, що стала “воєнною”. Багато адвокатів Київщини вже стали до лав ЗСУ, боронячи країну від окупантів. Інші ж активно займаються волонтерською діяльністю, утверджуючи спільну для всіх мету – «Допомогти, захистити, відстояти Україну!».

Саме про це говорили 16 червня 2022 року в Раді адвокатів Київської області під час зворушливої зустрічі з представниками 114-ї окремої бригади територіальної оборони Київської області. Справа в тому, що воїни – підполковник Володимир Порватов, прес-офіцер 114 бригади Дмитро Кулібаба та адвокат, а наразі юрисконсульт 114 ОБрТрО Віктор Кіккас – прийшли висловити подяку адвокатам Київщини за дуже вчасну допомогу, надану на потреби тероборони. Від Ради адвокатів Київщини було передано 250 тисяч гривень, а від КДКА Київської області – 200 тисяч гривень.

«Можливо, ці кошти й не були надто значними, але вони точно були вчасними. Адвокати як ніхто знають, що вчасно зроблена дія в рази ефективніша за найкращу, але зроблену не в тому місці і не в той час. Допомога нашим бійцям, що безпосередньо стояли на захисті Київщини від російських окупаційних військ – це найменше, що ми могли зробити», – повідомив голова Ради адвокатів Київської області Петро Бойко.

Своєю чергою й Володимир Порватов, й Дмитро Кулібаба, вручаючи свої шеврони на згадку про 114 ОБрТрО, запевнили членів РАКО та КДКА в тому, що активна громадянська позиція адвокатури теж є важливою запорукою наближення нашої Перемоги.

Зустріч проходила в теплій атмосфері взаємодопомоги та братерства. Адвокати та воїни ділились враженнями кожен від своєї роботи, обговорювали, що ще треба зробити.

Однак, спільнодумка, що об’єднувала усіх, була єдиною – якомога швидше розгромити ворога, тож тримаймо стрій та б’ємось кожен на своєму фронті!